sâmbătă, 4 august 2007

Mai exista papusi?

Ori sunt o persoana demodata si inchisa la minte, ori traim intr-o lume cu adevarat nebuna! Tocmai am vazut la stiri un caz in care o fetita din Moldova a devenit mama la varsta de....12 ani. Sper sa nu fiu singura persoana socata de vestea asta. Una din asistentele care s-au ocupat de ea a declarat resemnat ca nu e nimic neobisnuit!!!!!!! Anual, din ce in ce mai multe fete sub 16 ani au copii. In plus, un astfel de caz s-a mai intalnit si acum 2 ani.

Stirea a continuat cu vestea ca in Bucuresti, in ultimele 2 luni, 9 fete cu varste cuprinse intre 14 si 16 ani au nascut copii. Sanatosi, din fericire... Exlicatia medicilor pentru aceste "evenimente" din ultimii ani? Raspuns plin de aceeasi resemnare: varsta de incepere a vietii sexuale a scazut la fete de la 16 la 12/13 ani... Se pare ca nu mai stiu in ce lume traiesc! Altfel n-as fi fost atat de surprinsa de stire. In mintea mea, copiii de 12 ani (pentru ca asta sunt, niste copiii) ar trebui inca sa se joace cu papusile, nu sa-si asume o astfel de responsabilitate.

Poate ar trebui sa faca cineva ceva. Ma gandesc la parinti, la scoala, la institutii specializate (gen Protectia Copilului). Nu stiu... Probabil ca niste campanii nationale n-ar strica. Oricum, daca ne prefacem ca nu exista o problema sau adoptam o atitudine de resemnare, situatia nici nu va disparea, nici nu se va imbunatati. Din punctul meu de vedere, situatia este ingrijoratoare si va continua sa se agraveze daca nimeni nu face nimic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu