marți, 7 august 2007

In memoriam-Florian Pittis

Florian Pittiş: O voce de neuitat, un spirit liber, un idol cu plete (http://www.protv.ro/)
"Tine minte, sfarsitul nu-i aicï..." (Pasarea Colibri)

"M-a învăţat cel mai important lucru: că nu există imposibil, că nu există bariere. Omul acesta folosea cuvinte ca «măreţie», «bogăţie» ca şi cum s-ar fi născut cu ele. Noi n-am înţeles...", a spus printre lacrimi realizatoarea de la Radio3Net, Irina Iana Baltă. Radioul a fost copilul de suflet al lui Pittiş.(...) "E cel mai luminos, un om care nu a avut umbre. Este omul care m-a învăţat să văd şi altceva dincolo de lungul nasului pe care ni-l arătau comuniştii. Nu s-a temut nici o clipă de moarte, el ştia mai demult şi a ales varianta să nu deranjeze pe nimeni."

"E absurd ce se întâmplă, e un joc fără reguli, e un şah dement, în care cade cine nu te aştepţi. A fost un atlet al dezmărginirii şi credinţei în dezmărginire, împotriva dogmelor, împotriva prostului-gust. A fost polivalent, a fost obsedat de idealul edificării sufletului românesc. Îl consider autorul multora dintre faptele artistice care au menţinut speranţa în anii ’70-’80." (ADRIAN PĂUNESCU)

"Pentru noi, Moţu a reprezentat un mod de viaţă, o stare de spirit. Nici măcar nu putem bănui cât de greu ne va fi fără el. S-a prezentat lumii simplu, îmbrăcat în costum de jeanşi. Avea un mod atât de extraordinar de a ne transmite viaţa!" (VASILE ŞEICARU)

"Cred că ar trebui mai curând să-i sărbătorim viaţa lui Moţu Pittiş, modul în care a reuşit să trăiască, demnitatea spiritului. A crezut în ideile lui, aşa cum puţini oameni o mai fac. Nu ştiu ce se întâmplă în ultimul timp de ne pleacă toate reperele, iar noi rămânem doar cu făcături"(FLORIN CHILIAN)

Tu ne-ai învăţat că a purta părul lung, blugi şi a asculta rock nu înseamnă a fi "altfel" , ci a fi "normal" şi a transmite că şi tu EXIŞTI... O să îmi fie dor de tine şi mă doare sufletul să-mi aduc aminte de tine şi de tinereţea mea chiar LA TRECUT ! La revedere Moţule şi îţi mulţumim pentru tot ce ai însemnat pentru mine, pentru noi! De-acum vei vorbi îngerilor... (vizitator http://www.protv.ro/)

Ai fost oaza noastră de libertate într-o lume cenuşie şi tristă (...) Ai adus cultură, umor, cunoştinţe, muzică, atitudine "free", verticalitate şi putere în casele noastre, prin prezenţa ta. Incredibil! Chiar am crezut că eşti veşnic. (vizitator http://www.protv.ro/)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu