miercuri, 14 noiembrie 2007

Luati atitudine!!!!

Problemele din Italia continua, doar ca de la niste amenintari si bannere (totul parea a fi ceva izolat) lucrurile au inceput sa degenereze si sa se treaca la niste chestii mult mai grave. Dupa cazul romanului impuscat mortal langa Napoli, o serie de alte evenimente care ar trebui sa ne de-a de gandit au avut loc: doua tabere de rromi din sudul orasului Milano au fost incendiate iar o fetita de 8 ani a fost scuipata pe o strada din Milano pentru ca e romanca. Colegilor de la scoala li s-a interzis sa se mai joace cu ea din acelasi motiv.

Am primit astazi un mass cu urmatorul mesaj "O fetita de 8 ani a fost scuipata pe o strada din Milano pentru ca e romanca. Colegilor de la scoala li s-a interzis sa se mai joace cu ea din acelasi motiv. Vrem sa scuipam si noi insa nu ne sta in fire asa ca, in replica, va propunem ca incepand de sambata, vreme de doua (2) saptamani sa nu mai cumparati produse "made in Italy". Cred ca ar trebui sa facem mai mult de atat. Agentiile de voiaj sa scoata din ofertele lor destinatia Italia si asta facand publice intentia si motivul!!!! Da mai departe, macar de data asta sa facem ceva". Sincer, mi s-a parut o idee excelenta. Trebuie sa reactionam in vreun fel si sa nu ramanem indiferenti la ceea ce se intampla.

Prin urmare, incepand de sambata, indemn pe cat mai multa lume sa ia atitudine fata de ceea ce se intampla in Italia in ultimele saptamani. Si nu neaparat in felul de mai sus, ci cum stie fiecare mai bine. Cred ca, pana la urma, orice gest conteaza; fie el cat de mic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu