luni, 17 noiembrie 2008

Indemn: Viseaza, ai Incredere, fii Fericit!

Viseaza! Cu ochii deschisi sau inchisi, nu conteaza. Pur si simplu viseaza ! E ceea ce te poate face sa mergi mai departe atunci cand lucrurile nu par a fi la locul lor, e ceea ce te poate face sa zambesti la sfarsitul unei zile obositoare, e ceea ce te poate motiva sa vrei mai mult. Viseaza ca se va uita la tine si iti va zambi, te va strange in brate si iti va spune un simplu « arati bine azi », desi stii ca nu e asa.

Ai incredere...intr-o lume viitoare mai buna. In oameni si in faptul ca in fiecare exista ceva extraordinar- trebuie doar sa ai rabdare sa descoperi acel “ceva”. Dar, mai ales ai incredere in tine! In ceea ce esti azi si in ceea ce vei fi in viitor. Ai incredere ca poti face diferenta la un moment dat si ca poti influenta in bine viata cuiva.

Acum cateva saptamani ne-a intrebat profesorul de utopie (=etica politica) ce inseamna pentru fiecare in parte fericirea? Si asta m-a pus putin pe ganduri...Pana la urma, ce inseamna fericire si cand suntem cu adevarat fericiti ? E unul din cuvintele pe care il folosim, poate, zi de zi fara sa ne gadim efectiv la ce semnifica. Pentru mine, fericirea este un amestec de foarte multe stari, trairi si emotii...se poate traduce in bine, multumire, bucurie, implinire, realizare, iubire, extaz. Am realizat ca nu am nevoie de foarte mult ca sa fiu fericita, ca pot gasi una din toate starile astea in cate ceva. Marunt, de cele mai multe ori, dar nu numai….intr-o melodie, o carte, o poza, un zambet, o plimbare in ploaie, in timpul petrecut alaturi de prieteni, intr-o discutie, intr-un compliment neasteptat, intr-un strans in brate, intr-un sarut....si lista poate continua. Nu-mi trebuie, cel putin deocamdata, lucruri marete. Ceea ce ma face sa ma simt fericita :P