luni, 17 septembrie 2007

Politica romaneasca

A fost o vara interesanta si destul de incarcata. Scandalul pensiilor, in care Basescu a detinut din pacate rolul principal, limba romana devenita limba straina, moartea lui Teoctist care a dus la alegerea (vai, ce surpriza, nu ma asteptam!) a lui Daniel ca patriarh, prea mediatizata operatie a Conducatorului patriei, povestea cu “armeanul competent”, motiunea de cenzura care ba e, ba nu e…. A mai trecut o vara in care dragii nostri politicieni s-au certat cat au putut de mult, cam uitand partea cu poporul in slujba caruia trebuiau sa se afle cu totii.

Urmeaza niste alegeri foarte importante (Europarlamentarele- adica trebuie sa ne alegem oamenii care ne vor reprezenta in Parlamentul European), insa nu prea intereseaza pe nimeni subiectul. In loc sa se faca ceva campanii in care sa se explice ce e cu aceste europarlamentare, pentru ca si badea Gheorghe sa stie pe cine sa voteaze, politicienii nostri, cu Salvatorul in frunte, vorbesc de zor de motiuni, de negocieri, de anticipate si de prim-ministrii noi(se zvoneau 2 nume: Macovei si Morar, acum la moda e Blaga).

PS. Un membru al Senatului si unul al Camerei Deputatilor au fost prinsi in cateva randuri depasind toate masinile din intersectii si trecand pe culoarea rosie a semaforului, care, cam de cand s-a inventat semaforul, inseamna ca tebuie sa te opresti. Cel putin pentru oamenii banali…. Asta ca sa nu uitam in ce tara traim.

D’ale romanului

Din ciclul “doar nu credeai ca le-ai vazut si auzit pe toate” sau “ in Romania se poate intampla orice” avem o noua poveste. In satul Hobita, comuna Pestisani, jud. Gorj s-a infiintat o loja masonica… Singura din lume la acest nivel, adica intr-o comuna! Aceasta are nu mai putin de 12 membri, iar maestrul de ceremonii (Tanasie Lolescu, 79 de ani) este cel care a incercat, in perioada comunista, sa darame Coloana Infinitului a lui Brancusi cu un tractor.

Dupa parerea mea, este cea mai tare chestie pe care am auzit-o de la faza cu biblioteca jefuita (pe la inceputul verii, o biblioteca dintr-un satuc din Moldova a fost jefuita- setea romanului de cultura este extraordinara!).

Asta e unul din farmecele Romaniei. Nu ai cum sa te plictisesti niciodata. In momentul in care ai impresia ca nimic nu te mai poate surprinde, va veni un roman si iti va spune “ hai sa-ti demonstrez ca te inseli!”.

marți, 11 septembrie 2007

"I was uncool before uncool was cool"

Am citit recent un editorial din 24-fun, editia de Cluj. Genial!!!! Autorul: Andrei Gheorghe ("Coolarimea romana"). Articolului era despre ce este "cool" in ziua de astazi. Nu m-am regasit in nicio categorie. N-am nici cea mai mica idee cum suna muzica minimal sau indie si, sincer, nici nu sunt prea curioasa; nu stiu daca e de bine sau nu. In fine, nu conteaza... Stiu ca sunt destul de uncool si nu ma deranjeaza absolut deloc.

"In universul adolescentin de astazi sa fii cool inseamna sa fii pe trend. Sa asculti drum'n'bass si indie. Sa arati ca o fata daca esti baiat si ca un clovn daca esti fata. Sa ai parul colorat strident si capete de morti pe haine.(...) Sa fii pe hi5 in grupul .(...) Sa ai hainele pline de buline sau dungi orizontale.(...) Sa ai cercei cu frunze de marijuana pe tine da sa nu fi tras niciun fum de absolut nimic in viata ta. Sa ai un jurnal in care povestesti cum ai vrut sa iti tai venele.(...) Sa fii minimalist. Sa iti indrepti parul cu placa in pauze, la scoala, baiat fiind. Sa ai haine scumpe si glam. Sa fii lasat manelele pentru minimal. Sa ai blugi stramti cu sclipici si fluturasi facuti din strasuri. Sa mergi in Gossip si in Studio Martin. Sa ia hainele pline de cranii sau stelute.(...) Sa fii pe trend ca ei, cei multi. Sa te imbraci cum se imbraca toata lumea, sa asculti ce asculta toata lumea, sa iti schimbi complet personalitatea din sase in sase luni. Sa fii atat de complexat incat sa crezi ca daca nu esti ca toata lumea vei fi singur si nefericit. Sa consideri pe oricine care nu intra in acest tipar clar definit lame. Sa fii prost. Eu sunt cool degeaba. Eu sun cool pur si simplu. Si eu sunt celalalt cool."